Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lidl kommer till Sollefteå?

Livsmedelskedjan Lidl är på gång till Sollefteå. Företaget har lämna in en ansökan om bygglov. Det handlar om att bygga om det så kallade Mellbergshuset i centrala Sollefteå till livsmedelsbutik.

- Lidl köper fastigheten av mig om de får bygglov, berättar fastighetsägaren Palle Lööf.

Lidl har i flera år tittat efter lämpliga tomter att exploatera i centrala Sollefteå. Inte förrän nu har de hittat vad de söker. De vill bygga om Mellbergshuset.

Paul Lööf har i dag flera hyresgäster, Feka, Sollefteå Borrteknik, Metallkraft och Åhmans måleri. Om affären blir av kommer de att bli uppsagda.

- De är informerade om detta. Men vad jag förstår kommer Lidl att hjälpa till med ersättningslokaler. Det finns den typen av lokaler i Sollefteå, bland annat på Hågesta och Nipan, säger Palle Lööf.

Om projektet får sitt tillstånd redan i nästa månad, när samhällsbyggnadsnämnden har sitt nästa sammanträde, kan den nya livsmedelsbutiken vara klar och igång redan under detta år.JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67