Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liberalerna Örnsköldsvik: Vi vill höra barn och ungdomar – med hjälp av ny teknik

Kommunen står inför flera stora beslut som påverkar barn och ungas framtid i kommunen, bland annat en ny/förändrad gymnasieskola.

Det är läge att visa att vi politiker och tjänstemän vill ge barn och ungdomar handlingskraft och lyssna på deras åsikter!

Haninge kommun har gett barn och unga möjlighet att delta i besluten genom en app i telefonen. Genom projektet har ungdomarna möjlighet att:

>>> Lämna förslag om något som de vill ändra eller förbättra. Sprids förslaget på sociala medier och får mer än 25 ”likes” (underskrifter), går förslaget upp till den politiska nämnd som frågan rör.

>>> Läsa en kalender som listar allt som händer i kommunen för ungdomar. Hit kan till exempel fritidsgårdar, föreningar, klubbar och kulturhus skicka in sina evenemang.

>>> Snabbt svara på frågor från politiker/tjänsteman. Svarsstatistiken syns sedan direkt i appen.

>>> Lämna en åsikt om något i kommunen. Åsikterna samlas in av ett ungdomsråd.

Vi Ö-viksliberaler tycker det är dags att Örnsköldsviks kommun använder sig av tekniken för att börja lyssna på våra barn och ungdomar. Vi föreslår därför att tillväxtenheten ges i uppdrag att påbörja ett projekt för att minska avståndet mellan barn/unga och politiker/tjänstemän.

För Liberalerna Örnsköldsvik

Bror Wallström, gruppledare

Erica Markusson, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel