Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LHC tog åttonde raka hemmasegern

Näst sämsta hemmalag i elitserien förra säsongen - men i höst är Linköpings HC ligans bästa hemmalag.

2-1 i toppmötet mot Skellefteå var åttonde raka segern i den egna arenan.

Därmed återtog östgötarna andraplatsen i tabellen.

Trots att LHC placerade sig tvåa i elitserien förra säsongen, var man näst sämst av samtliga lag på hemmaplan. Då samlade man ihop 42 poäng på 27 omgångar. I höst är laget redan uppe i 35 poäng - efter 14 omgångar i egna arenan.

Men den här gången hette segerskyttarna varken Jan Hlavac, Jaroslav Hlinka eller Tony Mårtensson. Mattias Carlsson smällde in 1-1, medan lagkaptenen Magnus Johansson skickade in vinstpucken i power play.

Det spelade ingen roll att Skellefteå tog ledningen genom Tim Erixon i början av den andra perioden. Linköping agerade stabilt i försvaret, har släppt in minst mål i elitserien (60) och skapade mängder av chanser.

Andreas Hadelöv svarade för flera vassa räddningar och hade hjälp av stolparna vid tre tillfällen. Men gästerna orkade till slut inte att stå emot hemmalagets energi, fart och tryck.

LHC är landets bästa lag just nu.

\~