Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand tog sista chansen – tvingade fram en sjunde match

Leksand tvingade fram en avgörande match i Örnsköldsvik.
Då kommer Modo-tränaren Andreas Johansson med en hälsning till fansen - men Per-Erik "Perra" Johnsson har en mental plan inför rysaren.
– Vi fick oss en liten törn men vi tar det här nu, säger Johansson.
– Vi måste nollställa hjärnorna, säger Johnsson.

Modo hade chansen att stänga ner hela direktkvalet - och säkra SHL-kontraktet. Leksand gjorde säsongens sista match hemma i Tegera Arena.

Ja, ni förstår det säkert själva. Det var ordentligt med drag i hallen.

Och hemmagänget bars fram av fansen under den första perioden. Trots det var det Modo som tog ledningen drygt sju minuter in i matchen. Bill Thomas smällde in 1–0 efter en lysande passning från Ilari Filppula.

Fast Leksand var inte sent att replikera.

Bara någon minut senare kom Johan Porsberger i hög fart längs högerkanten under en omställning. Jon Knuts hittade honom men passning rakt genom slottet och han smällde in kvitteringen till 1–1.

I den andra perioden skulle det sedan komma att svänga. Rejält.

Med 1.51 på klockan dundrade Tommi Paakkolanvaara in ledningsmålet för Leksand. 2–1 efter ett skott från snäv vinkel. Inte långt efter det utökade hemmalaget ledningen ytterligare. Porsberger hittade en Alexander Ytterell som kom smygandes in i slottet - och smekte in 3–1 bakom Adam Reideborn.

Tror ni att det slutade där? Icke, sa Nicke.

Under periodens två sista minuter gjorde Modo både 2–3 och 3–3 genom Per-Åge Skröder och sedan Oscar Hedman. Och efter 20 avslutande och målfyllda minuter stod Leksand slutligen som vinnare med 5–4. Det efter att Jon Knuts dundrat in avgörandet 11.44 in i tredje.

Det innebär att en sjunde avgörande match väntar mellan lagen i Örnsköldsvik. Men Modo-tränaren Andreas Johansson är inte orolig - och kommer med en hälsning till fansen.

– Nu ska vi åka hem och göra klart det här hemma istället. Vi är starka. Vi fick oss en liten törn men vi tar det här nu, säger Andreas Johansson till C More.

Per-Erik "Perra" Johnsson, Leksand-tränare, var lyrisk efter slutsignalen. Och nu har han en mental plan inför den avgörande bortamatchen: Nollställ spelarnas hjärnor.

– Tvätta skallen på de där inne. Jag ska säga till dem det. Det är inte svårare än så. Vi måste nollställa hjärnorna. Vi kommer att få SMS, det kommer stå i tidningarna... Men glöm den skiten. Den kan vi inte ha med oss till Örnsköldsvik, säger Johnsson.