Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand rycker i tabelltoppen

Annons

Leksand vann seriefinalen i hockeyallsvenskan med hela 8-3 hemma mot Växjö och rycker i tabelltoppen.

Både klubben och jag vill tillbaka till elitserien, sade Leksands Tomas Kollar som förutom fyra poäng visade vägen för Leksand med stenhårt arbete.

När knappt två perioder hade spelats av seriefinalen såg Leksand ut att vinna matchen mycket enkelt, då de hade 4-1-ledningen sedan succéförvärvet från Brynäs Daniel Hermansson gjort två av målen.

Men Växjös Daniel Åhsberg gjorde två snabba mål, gav matchen nerv och Växjö hade också ett par vassa läge att kvittera på. Då klev två av Leksands spelare med elitserierutin fram ännu mer än tidigare i matchen, Tomas Kollar och Pelle Prestberg. De satte var sitt mål och punkterade matchen.

Leksands tränare Leif Strömberg var synnerligen nöjd med Kollar, som förutom stenhårt arbete svarade för fyra poäng.

Ett enkelt val att plocka honom till Leksand. Han jobbar verkligen hårt för laget och är viktig när det hettar till. Sen tycker jag att folk glömmer bort att han gör mycket poäng också, sade Strömberg.

En speltyp som Kollar har Leksand saknat tidigare säsonger. Kollar trivs själv bra i Leksand, både med klubb och omgivning på isen.

Klubbens ambition är att nå elitserien, där vill jag också spela. Min roll i Leksand skiljer sig inte så mycket mot i tidigare lag. Jag får spela lite mer och det är bra.

Kollar själv hyllar Pelle Prestberg som nu gjort 20 mål under säsongen.

Han måste vara en av Sveriges bäste spelare på att sätta dit pucken.

Prestberg gav å sin sida Kollar mycket plus.

Jag vet hur det var att möta honom när vi spelade i olika lag, mycket jobbigt. Han jobbar till sig mycket puck och då gäller det att hitta fri is, sade Prestberg.

Kollar och Prestberg spelar med centern Patrik Carlsson. En trio som passar ihop.

Där har vi hittat bra kemi, sade Strömberg och log nöjt.

Formstarkaste laget i allsvenskan är dock serietrean Mora. Efter förlusten med 0-8 i Växjö har Mora radat upp nio raka segrar, plockat 25 av 27 möjliga poäng. Mora vann 4-1 borta mot Malmö, Moras tredje raka seger mot skåningarna i vinter.