Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand fick en hockeylektion

Annons

Leksands väntade comebackfest i högsta ishockeyserien blev i stället en svidande hockeylektion och ett tungt besked:

Detta kommer att bli en lång och oerhört tuff säsong för dalkarlarna.

När Brynäs väl hade vaknat, efter en trög start, vände de derbyt och vann klart med 3-1.

Det här var oerhört tungt och det blev inte alls den start på serien som vi hoppats på, sade Leksands lagkapten Gabriel Karlsson.

Leksand fick annars en smakstart. Dalkarlarna pressade Brynäs rejält i början av matchen och när Johan Svedberg gjorde 1-0 till Leksand efter 7.21 i första perioden var det fest i fullsatta arenan.

Men då vaknade Brynäs och gav Leksand en lektion i hur det kommer att gå till i högsta serien.

Klasskillnad

Brynäs satte fart och var både snabbare och rappare i allt. I andra perioden, när matchen avgjordes, var det klasskillnad mellan de olika lagen.

Ja, tyvärr blev vi för passiva och utmanade inte tillräckligt mycket. Vi måste lyfta oss ett par klasser, sade Gabriel Karlsson. Nu måste vi snabbt komma tillbaka och ta poäng. Och det finns faktiskt positiva saker som vi kan ta med oss, exempelvis hur vi spelade de första tio minuterna. De kommande matcherna (Örebro, tisdag och Modo, torsdag) blir oerhört viktiga för oss.

Ödmjuk matchvinnare

Samtidigt var Brynäs matchvinnare, Andreas Thuresson, ödmjuk:

Vi ska inte döma ut Leksand efter den här matchen. Det är ett bra lag och det skiljer egentligen inte så mycket mellan oss. Det gäller att ta tillvara på chanserna och det lyckades vi med i dag.

Brynäs fick annars en tung start på matchen, men efter första periodpausen tog de definitivt över showen:

I pausen sade vi till varandra att det var dags att verkligen ta tag i matchen. Vi skulle spela lite lättare och gå mer på mål. Det lyckades vi med vilket var avgörande, sade Andreas Thuresson som med sina två mål i andra perioden, då Brynäs vände från 0-1 till 2-1, blev lagets store matchvinnare. Det här är naturligtvis en stor hockeyupplevelse för mig. Det är inte alltid man får vara med om detta i en premiär och dessutom i ett klassiskt derby. Men nu gäller det för oss att landa och ladda om. Säsongen är lång.

Mer läsning

Annons