Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lekfullt och svängigt med Mads Tolling Quartet

I dagarna gästades Härnösand och Örnsköldsviks respektive jazzklubbar av Mads Tolling Quartet featuring Jacob Fischer, som hyllade jazzlegendaren Svend Asmussen.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

I centrum stod den berömde violinisten Mads Tolling, som hade Asmussen som läromästare, samt gitarristen Jacob Fischer, som spelade med Asmussen i 20 år. På bas respektive trummor återfanns skickliga Morten Ankarfeldt och Karsten Bagge.

LÄS ÄVEN: Frank Ådahl i spetsen för Sting-hyllning i Örnsköldsvik

Undertecknad recensent gästade spelningen på Metropol i Härnösand och redan i konsertens första låt, "I Don´t mean a thing", visade kvartetten att kvällen skulle handla om svängig musik. Alla fyra musiker skapade direkt en hög stämning i lokalen. Introt följdes upp av några låtar med lägre tempo, bland annat "Nadja" där Tolling bitvis gjorde små subtila markeringar på sin fiol medan virtuosen Fischer tog plats.

Fischer var också skojfrisk på sitt sätt. Mitt i klassikern "Skandinavien shuffle" smög han in ett riff av Chubby Checker och log. I andra set klev Tolling tydligare fram och blandade klassisk stil med enormt sväng på sin fiol, inte minst i "I got rhythm". Publiken tackade med varma applåder för en högklassig musikupplevelse.

Spelningarna arrangerades i samarbete med Musik Västernorrland.

LÄS ÄVEN: Inte "Hönan Agda" för Jack – men mycket annat när Cornelis son kommer till Ö-vik