Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekfull Ebbot i "Så mycket bättre"

Annons

Det är sångaren Ebbot Lundbergs tur att stå i centrum i "Så mycket bättre". Lekar och rockiga covers står på dagordningen.

Det blev som en stor födelsedagsfest, säger han.

De som har följt årets säsong av "Så mycket bättre" kan inte ha missat Ebbot Lundbergs nyfikenhet och humor. Ordvitsar och skenande fantasier har sprutat som artillerield ur sångarens mun och under hans egna dag bjuds det på både kurragömma och fiskdamm.

Det är inget fel i att bli vuxen och ansvarsfull men att fortsätta vara barnslig och ta risker, det är mitt motto. Så måste det vara för annars händer det ingenting, säger han.

"Vad hände?"

När TT får tag i sångaren har han ännu inte sett programmet. Faktum är att han inte ens minns särskilt mycket av dagen.

Jag undrar vad som egentligen hände? Allt är ett stort frågetecken och ett utropstecken, haha. Det var en överrumplande dag med mycket intryck, säger han.

Vi tar oss friheten att fylla i några av minnesluckorna: Förutom lekarna besöker artisterna en kyrka för att lyssna på orgelmusik - och så bjuds det förstås på massor av musik. Särskilt Lill Lindfors framträdande gjorde intryck på Ebbot.

Lill Lindfors låt gjorde ett nästan övernaturligt intryck på mig. Det var en riktig chock, säger han.

Lördagens avsnitt blir det sista där artisterna får en egen dag. Veckan efter är det säsongsavslutning och då ska deltagarna ska göra duetter tillsammans.

Fördomarna sprack

Ebbot är lyrisk över personkemin i gänget, vars åldersskillnad spänner över nästan ett halvt sekel.

Det var en mäktig kemi mellan oss och när vi nyss hade återträff märkte jag att den känslan inte alls var konstruerad. Om vi hade haft ett band tillsammans tror jag att det hade funkat väldigt bra, säger han och skrattar.

Programmet gav Ebbot Lundberg gott om inspiration, men det var inte musiken som satte störst avtryck.

Som människa har man förutfattade meningar om folk och de blev fullständigt vaporiserade. Man ska nog gå i mockasiner innan man dömer indianerna.

Mer läsning

Annons