Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Andrée rör de andra till tårar

Annons

Skådespelaren Leif Andrée har synts i uppmärksammade roller, både på film och teaterscenen.

I lördagens avsnitt av "Stjärnorna på slottet" chockar han de andra stjärnorna när han berättar om sitt förflutna.

Leif Andrées dag på slottet blir en känslosam historia för resten av gänget, Maria Lundqvist, Lasse Åberg, Malena Ernman och Claes Månsson. Malena Ernman har tidigare berättat att hon och Maria Lundqvist fick gå upp på hotellrummet och gråta efter skådespelarens berättelse.

Det handlar bland annat om en våldsam styvpappa och en bror som fick nog och slog tillbaka. Men själv håller Leif känslorna i styr.

Jag har bearbetat det här för länge sedan. Fast det här är ju sånt som har format mig och gjort mig till den jag är, så på det sättet är det intressant, säger han.

Men berörd blir han ändå under vistelsen på slottet.

Det blir lite "Terapistjärnorna på slottet" över det hela. Ett psykologiskt drama. Men sådana historier är bra att lyssna på, jag tror att vi kan inspirera andra att gå vidare i livet.

Oense

Programmet innehåller inte bara starka minnen och känslor. Leif Andrée bjuder också in de andra stjärnorna till ett musikaliskt möte - men då blir Maria Lundqvist och dagens huvudperson oense om vem som egentligen håller i taktpinnen. Leif och Maria står för årets första bråk.

Jag tänkte att vad fan, ska hon styra? Det är ju jag som bestämmer, säger Leif Andrée.

Den dåliga stämningen är annars ett sällsynt inslag på slottet i år, enligt Leif Andrée. Tvärtom, så kom stjärnorna varandra nära. Men den intensiva veckan hade också ett pris.

När jag åkte hem var jag helt slut. Vad sa jag och vad sa jag inte? Vad hände?

Respektfullt

Leif hade trots allt noga tänkt igenom vad han skulle berätta och inte. Han är glad över att ha fått umgås med kollegor på ett lite annorlunda sätt än vanligt.

Det var verkligen respektfullt. Man öppnar sig inte såhär till vardags på sin arbetsplats direkt.

Den 55-årige skådespelaren ångrar inte sin medverkan, trots att han tidigare tackat nej många gånger.

Jag sa ja till detta, efter mycket vånda. Jag tänkte att jag skulle bjuda mig själv på det här. En förortsunge som blir en stjärna på ett slott, det hade jag aldrig trott när jag var 20 år.

"Stjärnorna på slottet" sänds lördag 20.00 i SVT1.

Mer läsning

Annons