Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Legendariska rockbandet Refused klara för Storsjöyran

Storsjöyran släpper ytterligare ett namn – rockbandet Refused är bokat till sommarens festival.

Umeåbandet Refused har varit ett av landets mest inflytelserika rockband sedan de slog igenom i mitten av 1990-talet.

Deras hardcorepunk tog världen med storm och deras tredje album "The shape of punk to come" (1998) har benämnts som ett av punkens mest inflytelserika album genom tiderna.

1998 splittrades bandet, men till fansens stora glädje meddelades det i januari 2012 att de skulle återförenas. Nyheten slog ner som en bomb i musikvärlden. Under samma år genomfördes en världsturné med 84 konserter.

Förra sommaren släppte bandet albumet "Freedom" – sitt första album på 17 år. Under 2016 ger de sig återigen ut på en omfattande turné med spelningar i både Europa och USA. I sommar har Östersund äran att ta emot gruppen.

"Med en ständig vilja att återuppfinna sig själva har Refused fortsatt vara ett av Sveriges viktigaste band och en storslagen, explosiv liveupplevelse som kväll efter kväll når nya höjder", skriver Storsjöyran själva om bandet.

Läs också:

Fler artister som spelar på Storsjöyran

Nöjesredaktörens önskelista till Storsjöyran 2016