Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledningen kan få ta över Habitat

Annons

Familjen Kamprads möbel- och designkedja Habitat kan få nya ägare redan nästan vecka, uppger den brittiska tidningen The Times på nätet.

Bolagets ledning och företaget Hilco, specialiserat på omstruktureringar, uppges vara favoriter att få ta över företaget som bjöds ut till försäljning i oktober efter år av förluster.

Medan Habitats ledning vill behålla de nuvarande butikerna och fortsätta med en plan att få dem lönsamma är det troligt att Hilco kommer att vilja stycka upp företaget. Hilco tros dock vara villigt att betala mer än konkurrenter.

The Times tillägger att det är fler intressenter som har kommit med formella bud till Lazard, investmentbanken som sköter försäljningen.

Habitat, grundat 1964 av inredningsarkitekten Terence Conran, köptes 1992 av möbeljätten Ikeas grundare Ingvar Kamprad. I dag har bolaget omkring 1 500 anställda med 38 butiker i Storbritannien, 24 i Frankrike, 6 i Spanien, 5 i Tyskland och samarbetsavtal inom detaljhandeln på ytterligare 14 marknader.