Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledningen bör be om ursäkt – både till Spjutegården och dess gäster med eller utan snickarbyxor

Annons

Angående insändaren Besynnerligt missförstånd om Murberget: Det handlar om Spjutegården och värderingar – inte museet publicerad 16 december.

Kjell Näslund har helt rätt i sin insändare angående de alltmer tillskruvade inlagorna angående Spjutegården från museet och dess ledning.

Vad jag kan se så har ingen insändare berört frågan om huruvida allmänheten är välkommen till museet eller inte. Frågan som blivit infekterad gäller museets ledning och vad som framkommit om ordförandens kommentar om snickarbyxor (och de som ikläder dem får förmodas) i sammanhang där uttolkandet är att de inte längre är prioriterade gäster när museet vill ändra villkoren för Spjutegårdens framtida inriktning.

För Plus-kunder:  Nya turer om Spjutegårdens framtid: "Nya konceptet vänder sig inte till snickarbyxorna"

Ordföranden har därefter undvikit att redovisa vad som utspelats under det möte där kommentaren ska ha fällts, förutom att hävda att det var illojalt av annan ledamot att göra frågan publik och att "snickarbyxor" diskuterats.

Om det finns en uppriktig önskan om God Jul bör museets ledning och ordförande be om ursäkt till Spjutegårdens nuvarande arrendatorer och dess gäster som uppskattar vällagad husmanskost – med eller utan snickarbyxor.

Därefter har en tävlan inletts via insändare om att bedyra att alla är välkomna till museet och att ledning och dess personal blivit illa berörda av att annat skulle ha antytts.

Hur och varför har den här frågan kommit att förvridas på det sätt som skett?

Om det finns en uppriktig önskan om God Jul bör museets ledning och ordförande be om ursäkt till Spjutegårdens nuvarande arrendatorer och dess gäster som uppskattar vällagad husmanskost – med eller utan snickarbyxor.

För övrigt konstateras att Spjutegården i snitt får mycket goda recensioner från sina gäster, lokala och långväga. Har museet bättre förståelse om vad som krävs för att driva en restaurang framgångsrikt än de som har mångårig branschvana?

Observer

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också:

►  Nu går skam på torra land – vad är det för fel på snickarbyxor?

►  Nu är det kokta fläsket stekt – vilken rutten attityd om Spjutegårdens matgäster

►  Museichefen: Alla är välkomna till museet – allt annat är osanna rykten

► Ordföranden efter kritiken: "Vi välkomnar alla till länsmuseet – och till alla verksamheter på området"

Personal på Murberget: Skoteroverall, balklänning eller jeans – alla är välkomna till museet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel