Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledin räddade Luleås poäng

Annons

4-3-seger mot Örebro efter straffar.

Två poäng som Per Ledin räddade åt sitt Luleå.

Jag har ju inte Klasens trollstav så man får ju försöka bidra med annat, sade SHL-hockeyspelaren efter att ha tagit ned pucken på bröstet och slagit in den på tennis.

Örebro kom till torsdagens hemmamatch mot Luleå med sex förluster bakom sig - Luleå med två.

Gästerna såg länge ut att gå mot sin tredje torsk sedan Örebro haft ledningen med 1-0, 2-0 och 3-1 - men vårens SM-finalister tvingade fram förlängning och straffar.

Örebro fick en tidig ledning genom Tim Wallace - mannen som gjorde hattrick när lagen möttes i Luleå tidigare och Örebro tog en sensationell seger - och ökade sedan på till 2-0 genom Anders Eriksson.

Men den 2-0-ledningen fick man bara njuta av i 17 sekunder innan Linus Klasen reducerade till 1-2.

Jag hade flera vassa lägen och kanske borde ha satt någon mer men som matchen slutade är jag nöjd ändå, sade Klasen.

Då hade han fått se Örebro gå ifrån till 3-1 efter en målvaktstavla av Daniel Bellissimo, noterat hur Cam Abbott satte tvåan för Luleå och hur sedan hur Per Ledin tog ned pucken på bröstet och slog den i mål på tennis till 3-3.

Ett typiskt Ledin-mål, sade Örebro-tränaren Patrik Ross. Det vet jag inte, men det är klart att man tränar på såna situationer, sade Ledin själv. Jag har ju inte Klasens trollstav så jag får ju försöka bidra med annat! Och efter två förluster var det viktigt att vi kom tillbaka och då är två poäng viktiga.

I övrigt var alla överens om nästan allting efter 3-4-mötet i ett som vanligt fullsatt Behrn Arena.

En riktigt bra match, sade Luleå-tränaren Jonas Rönnqvist. En riktigt bra hockeymatch, sade Örebros Patrik Ross. Det känns som att vi var illa ute men kom tillbaka, sade Rönnqvist. Vi har kommit igen och hittat tillbaka till vår hockey, ansåg Ross.

Det var bara Örebros vikarierande lagkapten Tomas Skogs som bröt enhälligheten.

Riktigt surt, sade Skogs. Vi studsar tillbaka och gör en riktigt bra match och vi hade förtjänat mer än en poäng i kväll.

Men matchen gick till straffar - som fick läggas mot samma mål sedan ismaskinen gått sönder och av sex straffskyttar var det bara Cam Abbott som satte sin och såg till att bonuspoängen fick följa med Luleå-bussen från arenan.

Vi hade lite flyt där, konstaterade Jonas Rönnqvist. Och vi måste lära oss att stänga matcher när vi leder med 3-1 i sista perioden, konstaterade Patrik Ross.

Mer läsning

Annons