Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska jobba längre - men vem anställer 68-åringar?

Fredrik Reinfeldt vill att vi ska jobba till 75 år - men arbetsgivarna vill helst göra sig av med alla som närmar sig 60. Hur går det ihop?

Annons

– Det kan skilja över 20 000 kronor per år i skatt på arbetsinkomster mellan den som är 62 och den som är 66, säger Monica Petersson, pensionsexpert på Pensionsmyndigheten i söndagens Dagens Nyheter.

Tiotusentals kronor att tjäna i lägre skatt för den som "väljer" att skjuta upp pensionen alltså.

Och visst, rätten att behålla sin anställning även efter att man fyllt 65 år finns numera. Och visst, det finns exempel på personer som inte bara har orken och lusten utan även en arbetsgivare som välkomnar beslutet att jobba vidare. Men det är inte många.

Dagens Nyheter berättar om Sven Bengtsson som fortfarande jobbar som domare vid miljööverdomstolen i Stockholm.

Men en 70-årig "Sven" hade tidningen haft svårt att finna vid fabriksbandet eller på byggarbetsplatsen. Det finns få 70-åriga lokalvårdare eller sjuksköterskor.

Ja, DN hade kunnat leta runt på sin egen redaktion för att hitta journalister som passerat pensionsåldern. När mediebranschen tunnar ut i leden är det inte direkt las-listor man går efter. Nej, precis som på många andra arbetsplatser med "arbetsbrist" är det seniorerna arbetsgivarna vill köpa ut för att ge plats för de unga och hungriga.

Det är inte direkt en slump att hela 60 procent av männen som fortsätter att arbeta efter 65 år är egenföretagare, sina egen arbetsgivare.

Så beslutet att skjuta på pensioneringen är sällan den enskilda anställdas beslut, vilket gör den politiska fokusen på högre pensionsålder och Fredrik Reinfeldts tal om att sikta på 75 år mer än lite orealistiskt. Trots att både skatte- och pensionssystemet är designat för att uppmuntra äldre att jobba - och trots att det är billigare för företagen att ha äldre medarbetare.

Så länge vi har ett arbetskraftsutbud som överstiger efterfrågan och så länge arbetsgivarna inte värderar äldre anställdas kompetens högre än i dag, ja då kommer dagens "slit och släng"-tradition av att bara duga som anställd så länge man kan ge 110 procent bestå.

Läs dagens liberala ledare här

Mer läsning

Annons