Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige klarar sig inte utan invandrare

/
  • Nej, Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven är inga osympatiska kungar som inte tål sanningen. Det är Jimmie Åkesson som ljuger mest.

Sverige skulle inte fungera utan invandrarna. Det är sanningen, hur mycket Jimmie Åkesson än ljuger.

Annons

I fjol försökte Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson hävda att julen var hotad. Han gjorde det i SVT:s jultal i en studio fullständigt dränkt i glitter, kulor och julgransljus.

Det var det osynliga hotet från islam han anspelade på, och det gör han också i årets jultal. Utan att nämna dem vid namn försöker han ge bilden av att allt elände i landet beror på att vi följer internationella lagar om rätten till asyl och faktiskt tillåter flyktingar att komma hit.

I år kör han en gammal norsk folksaga, om en elak kung som säger att en ung dödsdömd man ska skonas om han kan fylla en tunna med lögner.

Den unge mannen börjar avslöja besvärande hemligheter om kungen, och kungen ropar alltid att "det är lögn". Kungen inser att det bara finns ett sätt att få slut på avslöjanden och det är att säga att tunnan redan är full med lögner.

Den unge mannen släpps fri och han får till och med gifta sig med prinsessan. Jimmie Åkesson känner sig som den unge mannen i sagan, och jämför Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven med den osympatiske kungen som inte vill höra sanningen.

Men det är Åkesson som ljuger som en häst travar. Han ljuger när han kopplar ihop att de gamla på äldreboendet bara får ett halvt ägg till frukost med det han kallar för "en alltför omfattande invandring".

Han ljuger när han säger att otryggheten ökar på gator och torg. Antalet fall av dödligt och grovt våld har minskat de senaste 30 åren. Oftast är det berusade män som pucklar på andra berusade män. Äldre kvinnor, som Åkesson talar om, är sällan utsatta.

Och är det några som gärna brukar våld så är det Jimmies före detta kompisar i Svenskarnas parti och Svenska Motståndsrörelsen. Senast i helgen mot ett fredligt möte i Kärrtorp.

Att fängelserna skulle vara fyllda med invandrare stämmer inte heller. De vanligaste namn på interner de senaste fyra åren är Johanson, Mikael, Andersson, Peter, Lars, Daniel och så vidare.

Först på 27:e plats dyker Mohamed upp och på topp 100-listan finns det nio utländskt klingande namn. Med tanke på att 15 procent av befolkningen är utlandsfödd är det ingen hög siffra.

Åkesson spelar bara på fördomar och vanföreställningar. När han utmålar islam som det största hotet mot Sverige "glömmer" han bort att det bara finns 110 000 medlemmar i muslimska samfund i Sverige och att de allra flesta av dem är anpassade till svenska normer.

När han hävdar att invandringen kostar enorma summor tar han aldrig upp vad de nya medborgarna bidrar med. 700 000 utrikes födda går till jobbet varje dag.

Varannan som städar våra hem, kontor och hotell är utrikes född. Var tredje läkare och var fjärde tandläkare har också utländsk bakgrund.

Sverige skulle inte fungera utan invandrarna. Det är sanningen, hur mycket Jimmie Åkesson än ljuger. Hans egen tunna med lögner är full för länge sedan.

Mer läsning

Annons