Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men vad jobbar hennes karl med?!?

/
  • Emma Johanssons lilla kropp orkar knappt bära upp den enorma silvermedaljen. Äh, skitsnack.

Annons

Amerikanskan Corey Cogdell-Unrein vann sin andra olympiska bronsmedalj häromnatten i trap (lerduveskytte). Men när lokalpressen i hemstaden Chicago twittrade om det rymdes varken hennes namn eller idrottsgrenen i rapporteringen.

Chicago Tribunes läsare fick istället bara se en bild med den tillhörande texten att ”frun” till en spelare i amerikanska fotbollslaget Chicago Bears vunnit OS-medalj.

Twitter rasade förstås och på svenska Twitter åkte sedan sportreportern Nils Palmgren på däng när han i beskrivningen av silver-Emmas nya silvermedalj får till formuleringen ”Silvermedaljen är stor och ser nästan enorm ut på den 167 centimeter långa cyklisten. I gula shorts och gul tröja ser Emma Johansson liten ut, men på sin cykel ute på banan har hon visat vilken kämpe som bor i den lilla kroppen.

”Lilla kroppen”?!? Emma Johanssons 167 centimeter gör henne till en – storleksmässigt – högst ordinär svensk vuxen kvinna. Hennes prestation däremot är allt annat än ordinär, men det är liksom en helt annan historia.

Det är något lätt patetiskt över slentrianmässiga beskrivningar av kvinnliga idrottare som ”små kämpar” eller som en mer berömd mans bihang.

Mer läsning

Annons