Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Max-imalt dåligt skött kris

Hade Max vd haft lite sund förnuft hade han förstås bett Svenskt Näringsliv om hjälp.

Annons

"Max är en föredömlig arbetsgivare" twittrar en moderat riksdagsledamot.

Detta något dygn efter avslöjandet av hamburgerkedjan sett det rimligt att "informera" anställda i ett mejl om vilken katastrof ett regeringsskifte vore för deras fortsatta anställning eftersom skatterabatten till företaget skulle minska (och hota en repris på den vinstutdelning på 100 miljoner som gjordes ifjol, men just den biten struntade vd:n att berätta).

Detta dessutom bara nån timme efter att ETC uppmärksammat att en av kedjans restauranger infört ett internt rangordningssystem för sina anställda – där den som säljer sämst hotas med "en liten bestraffning".

Den moderata riksdagsledamoten är en av flera högerpolitiker som driver sympatikampanj för Max i sociala medier. En av flera högerpolitiker som dessutom det senaste dygnet tydligt demonstrerat att de faktiskt inte begriper skillnaden mellan att LO valkampanjar till sina medlemmar och att en arbetsgivare gör det till anställda i beroendeställning.

Men även de hade nog önskat att Max-vd:n Richard Bergfors struntat i att vifta bort ovan nämnda avslöjande som "löjligt" och att alla anställda så klart borde ha fattat var ett skämt. Kanske tänkte de att han gott och väl kunnat strunta i att kalla anställda som berättat om sina arbetsförhållanden för medierna för "illojala".

Hade Max vd haft lite sund förnuft hade han förstås bett Svenskt Näringsliv om hjälp. De hade säkerligen varit beredda att kampanja för allsköns ineffektiva skatterabatter. Det vore inte första gången.

Mer läsning

Annons