Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledare (S): Rädslan får inte ta överhanden

Annons

Minst 84 människor dödades när en lastbil körde rakt in i destora folksamlingarna, som mött upp för en trevlig kväll med fyrverkeri och musik vid den vackra Medelhavsstranden. Det finns många barn och gamla bland offren, de hade inte en chans att komma undan den vidriga dödsmaskinen när festen blev till en mardröm.

Den 31-årige fransk-tunisiske gärningsmannen slog till på den franska nationaldagen som firas till minne av stormningen av Bastiljen 14 juli 1789. Det blev början på den franska revolutionen, vars slagord ”frihet, jämlikhet och broderskap” är just det som terroristerna hatar.

– Vi är förfärade. Men Frankrike är starkt och Frankrike kommer alltid vara starkare än de fanatiker som attackerade henne i dag, sade en samlad men beslutsam president François Hollande i ett tal till nationen efter det fega och bestialiska dådet.

Så måste det vara. Vi måste bli mer vaksamma och motarbeta utanförskap, radikalisering och terrorism i alla dess former. Demokratin och öppenheten ska försvaras, annars har våldsmännen segrat.

Du, jag och alla andra ska fortsätta att resa, gå på fotboll, titta på fyrverkerier och träffa vänner på krogen. Rädslan får inte ta överhanden, för det är just det som terroristerna vill.

Mer läsning

Annons