Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heltider räcker inte - delade turer måste också bort

/
  • Kommunerna har inte bara ansvar för de äldre i kommunen, utan även om de anställda som tar hand om dem.

Annons

Vi skriver året 2016 och Härnösands kommun verkar äntligen ha kommit till skott med en av de viktigaste jämställdhets- och frihetsfrågorna för sina anställda: rätten till heltid.

Det har inte minst varit ett mer eller mindre uttalat vallöfte från kommunens socialdemokrater i gott och väl ett decennium och mer än 300 deltidsanställda kommunanställda – huvudsakligen kvinnor förstås – har sannerligen väntat länge nog. Deras kostnader för den ofrivilliga deltiden är skrämmande hög: lägre lön som i sin tur påverkar ersättningar vid sjukdom och arbetslöshet - och förstås dömer henne till en ålderdom som fattigpensionär.

Allt detta har som sagt socialdemokrater kritiserat i decennier – ändå har S-styrda kommuner inte varit några lysande stjärnor på att faktiskt driva igenom det. Det kostar nämligen pengar. Förmodligen inte speciellt mycket pengar eftersom mer personal bör ge bättre förutsättningar att planera arbetet och skapa en bättre arbetsmiljö som leder till färre sjukskrivningar.

Men det finns uppenbara fällor.

Lovar den politiska majoriteten i Härnösand även att fixa heltider till sina ofrivilliga deltidare utan att tvinga på dem delade turer? Det blev effekten när exempelvis Sollefteå för många år sedan införde sitt heltidslöfte för den kommunala personalen: för att få ihop schemat styckades arbetsdagen upp i flera bitar med många timmars obetalt uppehåll emellan.

Om detta står det bara en liten ynka mening i det pressmeddelande man skickat ut från kommunen: "Delade turer ska inte öka utan snarare minska och förändringar kan komma påverka hur arbetet förläggs".

Här förtjänar de kommunanställda ett tydligt löfte och inte bara en viljeriktning. Anställda är nämligen människor och inte klossar skapade för att fylla hål i ett schema.

Delade turer drabbar allra värst personal inom äldreomsorgen. En undersökning från Kommunal 2014 visade att en av fem heltidsanställda kommunalare jobbade delade turer – men att hälften(!) av alla heltidsanställda inom äldreomsorgen gjorde det.

De anställda blir då simpla klossar som ska pressas in i tomma hål. Det är högt tryck på morgonen när alla äldre ska upp och sen igen på eftermiddag och kväll när det är dags för middag och läggning – men det händer lite mitt på dagen. Och då blir det billigare om samma person jobbar på morgonen och på kvällen och är ”ledig” mitt på dagen.

Går det kanske att sysselsätta omsorgspersonal med annat under tiderna på dagen trycket är lägre? Finns kanske möjlighet till samordning med andra kommunala verksamheter?

Det är nämligen inte rättvist att tvinga kvinnor att betala för en heltidstjänst med en 12-13 timmar lång arbetsdag där de bara får betalt för åtta av dem – och rätt magstarkt att kalla detta för en ”jämställdhetsreform”.

Ledarsidan förutsätter att den politiska majoriteten lovar att detta inte kommer att hända i Härnösand, men det vore ju bra om vi kunde få det skriftligt.

Mer läsning

Annons