Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En mycket udda historia

/

Annons

I kväll berättar allehanda.se den mycket udda historien om hur det moderata oppositionsrådet i landstinget, Per Wahlberg, polisanmält att han utsatts för grovt förtal genom att någon skrivit grova anklagelser om honom i mejl till Wahlbergs partikamrater och till medier.

Vi berättar också att den som åklagaren misstänker för brottet är Sollefteås kommunikationsstrateg Majed Safaee, i länet mer känd som en frontfigur i ansträngningarna för att rädda Sollefteå sjukhus.

Enligt vice chefsåklagare Peter Salzberg ska Safaee ha fört och sedan sparat en chatt på gaysajten QX mellan ett användarkonto han själv använt (under påhittad identitet) och någon som använt Per Wahlberg användarkonto. Sedan ska innehållet i chatten ha spridits till Wahlbergs partikamrater och till medier.

Delar av detta ska Majed Safaee enligt uppgift redan ha bekräftat för åklagare. Stämmer det är det svårt att se att Safaee kan stanna på sin kommunala tjänst alldeles oavsett vad som händer rent rättsligt.

En förundersökning har nu inletts i historien och egentligen borde spekulationerna stanna där. Risken är nämligen stor att det nu runt om i länet vidtar en viskningslek som kan sluta ännu allvarligare för de inblandade än den började.

Men det klart att många undrar: Wahlberg och Safaee har haft sina duster gällande landstinget och Sollefteå sjukhus tidigare. Är det som hänt nu en upptrappning av sjukhuskrigandet? Har en het politisk diskussion fått ett osmakligt tillägg?

Wahlberg tror det i alla fall. Till allehanda.se räknar han in detta i vad han menar är ett försök att misskreditera och smutskasta. Han räknar i samma ansträngningar in anklagelser om att han borde vara skriven på sin bostad i Stockholm i stället för i Sundsvall och därför inte borde fått rösta i avgörande frågor i landstingsfullmäktige – men kopplar även en polisanmälan om misstänkt dataintrång och försvunnen post till detta.

Safaee däremot menar något annat. I en kommentar till allehanda.se säger han att "det har absolut ingenting med sjukhus- eller landstingspolitik att göra. Det vill jag vara tydlig med".

Luktar jäkligt illa gör det i alla fall.

Mer läsning

Annons