Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fröjd att höra Löfven!

/

Annons

Det är onsdag och jag befinner mig i Almedalen tillsammans med tusentals andra.

En något hysterisk vecka men ändå intressant att uppleva. Det är mitt tredje besök i Visby denna vecka och jag är övertygad att det blir fler. Denna vecka är naturligtvis ett lyft för Gotland och turistnäringen, folk ska äta och någonstans att bo, hyra privat eller bo på hotell. Varianterna är många.

Vi började vår resa ner med bil och husvagn förra torsdagskvällen. På vägen ner stannade vi för att sova över på en av de fina rastplatser som finns längs E4. När vi stannade där så visade det sig att bilen inte gick som den skulle, vi fick ringa bärgare och jag säger tack och lov för assistans försäkring. Nåt fel på servostyrningen. Bärgaren kom med en hyrbil och vi kunde fortsätta resan morgonen efter i en annan bil. Men vi kom fram som planerat och campar nu strax utanför Visby.

Igår tisdag var det vår dag Socialdemokraternas dag i parken. Den avslutades med tal av vår partiledare och statsminister Stefan Löfven. Ett fantastiskt tal och veckans publikrekord (så här långt). Jag har hört honom många gånger i olika sammanhang som talare men det här var det bästa jag hört av honom. Talet var inspirerande, jag är stolt över vår partiledare.

Den glöd för socialdemokratisk politik och den svenska modellen han framförde var en fröjd att höra. Många av er såg det kanske på TV och kan hålla med mig att det var ett mycket bra tal.

Regeringen aviserade ett reformprogram i våras och sätter det nu i sjön.

Vi börjar med att bekämpa brottsligheten, vi ser över strafflagstiftningen för attacker mot blåljuspersonal som ska finnas där för att hjälpa till i olika krissituationer. Kriminella ledare ska ställas inför rätta, stå till svars för olagliga gärningar.

Långtidsarbetslösheten är en annan utmaning att bekämpa, hur vi ger alla nyanlända förutsättningen att komma i arbete kommer att innebära stora skillnader mellan fattigdom eller framtidstro för massor av människor. Alla ska ha samma förutsättningar att komma in på arbetsmarknaden för att kunna försörja sig.

Som vi har tjatat om så många gånger så behöver vi lyfta skolorna och elevernas resultat. Vi tar ett ökat statligt ansvar för att lyfta skolor med låga kunskapsresultat och vi börjar också stödja förskolor med tuffa förutsättningar. Där behovet är störst ska också stödet vara som starkast.

Bostadsbyggandet har kommit igång och vi satsar 6 miljarder i investeringar att bygga bostäder, dels för att rusta upp miljonprogramsområden men också skapa nya intressanta bostadsområden där människor möts över klassgränser.

Vi ser också att vi behöver stödja föreningslivet och arbetet för demokratiska värderingar, det innebär att vi tex behöver utbilda fler idrotts och ungdomsledare för det är där vi måste börja att se till att våra unga får rätt värdegrund att ha med sig in i framtiden.

Att bygga ett samhälle som motverkar och förhindrar segregation är svårt och tar tid. Med vi måste. Alla måste bidra med sitt för att vi ska kunna bygga ett samhälle för alla.

Sist men inte minst kommer stöd till kommuner och landsting för att möta sina utmaningar. 10 miljarder för fler anställda i välfärden kommer regeringen att föreslå i höstens budget. Det är ett av de största tillskotten till kommunsektorn sedan det generella statsbidraget sedan mitten på 90-talet.

Jag är stolt att till höra ett parti som har en politik som ser till att landet Sverige håller ihop.

Soliga Visbyhälsningar!

Mer läsning

Annons