Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu mer PS-ängslighet

Ska Public Service undvika alla ämnen som kan påverka valet lär tv-tablåerna efter sommaren enbart bestå av "Go'kväll".

Annons

På tal om texten om Sveriges Radio och Soran Ismails "karantän": Häromveckan bestämde SVT sig för att inte sända en samhällskritisk dokumentärfilm av regissören Stefan Jarl förrän efter årets riksdagsval. Den är "för känslig".

Reglerna för Public Service betonar balans och opartiskhet särskilt under valår, påpekade SVT. Det argumentet känner vi igen.

– Vi har gjort bedömningen att filmen är så pass ensidig att vi för att visa den nu skulle behöva hitta en motsvarande dokumentär som beskriver samhället utifrån en motsatt utgångspunkt, sa Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör på SVT, till ETC.

Att inget parti ska gynnas framför andra är huvudlinjen i regelverket för Public Service. Men nu Jarls film varken partipolitisk – eller för den delen en SVT-produktion. Så här väger uppenbarligen också en överdriven ängslighet över att låta folk tycka saker in.

Det är sju månader kvar till ett riksdagsval och SVT använder det som argument för att inte sända en dokumentär? Jag tolkar det som att tv-tablåerna framåt sommaren bara kommer att bestå av "Go'kväll".

Mer läsning

Annons