Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lavander sänkte Timrå igen

Annons

Säg namnet Mats Lavander och hela Medelpad suckar tungt.

Luleås 29-årige hockeykrigare var för tredje gången den här säsongen en bidragande orsak till att Luleå besegrade Timrå med 3-0.

Vid Luleås senaste besök i Timrå gjorde Lavander samtliga Luleås tre mål och den här kvällen fick han Timrå att börja darra när han prickade in 1-0 i en match som Luleå vann med 3-0.

Mats Lavander har därmed gjort fem av de tolv mål som Luleå prickat in bakom Timrås målvakter denna säsong.

Tvillingarna Chris och Cam Abbott, som gått lite på tomgång i de senaste matcherna, tände till igen och gjorde var sitt mål i andra perioden där Chris Abbott även hann med att bränna en straff, som han sköt klockrent i stolpen.

Matchens delikatess svarade Cam Abbott för då han med en elegant dragning lurade ner Timråmålvakten Anders Lindbäck och lyfte elegant upp 3-0-pucken i nättaket vid Lindbäcks vänstra kryss.

Luleå vann matchen på ett bra försvarsspel och effektiva forwards som satte målchanserna.

Timrå radade upp massor av målchanser under första perioden och borde ha gått till pausvila med ett par måls ledning, men Luleåmålvakten Mattias Modig agerade hur säkert som helst samtidigt som Timråspelarna var ineffektiva och misslyckades totalt i powerplay.