Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lättast att köpa hus i Kramfors

Kramfors är den kommun i Ångermanland där det är lättast att klara av ekonomin för villaägare. Det gäller både tjänstemannafamiljer och LO-familjer.

Annons

En tjänstemannafamilj i Kramfors har 10 732 kronor kvar i månaden att leva på efter att man betalat av bland annat sitt boende. Det kan jämföras med exempelvis Sundsvall där familjen bara får 7 920 kronor kvar.

Det här visar en undersökning som Villaägarna genomfört för femte året i rad. Där konstaterar föreningen att trots en högre disponibel inkomst och lägre fastighetsskatt blev det generellt sett svårare för barnfamiljer i länet att köpa hus under 2008 jämfört med åren innan.

– I många kommuner skulle det behövas högre kontantinsats än 15 procent för att familjernas ekonomi skulle klara av ett husköp, säger regionchef Håkan Lindén.