Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lätt skolmat upprör Dockstaföräldrar

- Vi vill att våra barn får en skolmat med hög kvalitet. Tyvärr går inte det ihop med den policy som Kramfors kommun har att servera lättprodukter.

Dockstaskolans föräldrar är på krigsstigen och har samlat ihop en diger protestlista.

Det som upprör Dockstaföräldrarna är det faktum att matsalsborden dukas med lättmjölk, lättmargariner och övriga mejeriprodukter i -lightformat-. De är medvetna om att Kramfors kommun följer Livsmedelsverkets riktlinjer och att det lätta formatet är en följd av den intensiva debatten om feta barn.

-Men ärligt, jag tror inte att fetma kommer av att man dricker en fetare mjölk. Fetma bottnar i allt annat som vi sätter i oss, säger Cathrine Bylund, som har en dotter i sexan.

Enligt Karin Lidén, kostchef på Kramfors kommun, togs det för många år sedan ett beslut i kommunstyrelsen om att följa de råd och riktlinjer som Livsmedelsverket ger ut.

- Riktlinjerna är för oss inom kostenheten som skolplanen är för skolan. Så länge dessa inte ändras kommer inte heller vi att ändra något.


Läs mer i lördagens TÅ.ANN-CATHRIN GRANBÄCK