Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt kulturskolan tillhöra kultur och fritid – organisatorisk förändring lyfter skolan och stärker kulturlivet

 
Besparingarna inom skolan i Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Annons

Kulturskolan är en viktig verksamhet som behövs för ett aktivt och kreativt Örnsköldsvik. Många barn och unga deltar idag i kulturskolans aktiviteter och till undervisning i vissa instrument är kön flera år lång.

En populär verksamhet som måste utvecklas, vilket den kanske inte gör bäst som ständigt återkommande sparförslag inom bildningsförvaltningen. Där får inte kulturskolan den uppmärksamhet som den förtjänar.

Örnsköldsviks-Alliansen vill lyfta fram en ny tanke kring var och hur kulturskolans verksamhet kan organiseras inom kommunen.

Kultur- och fritidsnämnden, med sin breda erfarenhet av kultur, skapande och stöttning till civilsamhället, skulle kunna utveckla kulturskolan med dess utmaningar och möjligheter. Ett lyft för kulturskolan och därmed stärkt kulturliv i hela kommunen.

I många kommuner runt om i Sverige har man kulturskolans verksamhet i liknande nämnder, därför bör det fungera också för Örnsköldsvik.

Inom kultur och fritid får kulturskolan konkurrera på lika villkor med andra verksamheter som också är frivilliga för en kommun och inte med lagstyrd verksamhet som inom skolan.

Kulturskolan gör skillnad och för Örnsköldsvik framåt! Örnsköldsviks-Alliansen vill ge fortsatta och förnyade möjligheter till utveckling.

Lena Lindgren (C)

Björn Olsson (C)

Annica Jonsson (M)

Julia Jäger(M)

Maria Gulliksson (KD)

Lars Forssén (KD)

Örnsköldsvik-Alliansen i bildningsnämnden och kultur- och fritidsnämnden

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel