Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt damerna träna hockey mot pojkjuniorerna – och för guds skull inför tacklingar

Annons

Jag har sett många damhockeymatcher och är förvånad över hur många brister det finns på tekniksidan. Jag tror att jag vid ett tidigare tillfälle kommenterade samma sak.

Skridskoåkning, klubbteknik och skott är inte mycket bättre än ett pojklags, vilket är ganska illa.

Och nu när många av damlandslagets spelare överväger att sluta, vilket är tråkigt naturligtvis, måste man agera. Så jag säger samma sak som jag sa då: Låt damerna spela mot och träna frekvent med pojkjuniorerna så att damerna har en chans att få upp skridskohastighet, klubb- och skottteknik.

Låt damerna spela mot och träna frekvent med pojkjuniorerna så att damerna har en chans att få upp skridskohastighet, klubb- och skottteknik.

Läs också: Modostjärnan ger sig in i debatten om lättare puckar i damhockeyn – och hennes svar är helt fantastiskt

Och för guds skull – inför tacklingar i damhockeyn. Den införs tidigt hos pojkarna. Vad är skillnaden? Ishockey har ett regelverk, använd det annars är det inte samma sport.

Jag tycker att det är urfånigt detta med tacklingsförbud för damer. Min son spelade hockey när han var liten och fick lära sig tackla vid cirka tio till tolv år om jag inte minns fel. 

jgi

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel