Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lassgård: "Jag berättar inte om miraklet"

Viskan, utanför Sundsvall, är kanske inte direkt känt som filmskapandets epicentrum, men just nu är det lilla samhället inspelningsplats för filmen "Miraklet i Viskan".
I huvudrollerna syns rutinerade Rolf Lassgård och Lia Boysen.

– För mig som kommer från Östersund känns det lite som hemma, säger Rolf Lassgård.

För ett och ett halvt år sedan spelades de första scenerna i John O Olssons film "Miraklet i Viskan" in. Då var det Rolf Lassgårds karaktär Bjarne som satt i en eka i Ljungan alldeles nedanför det välkända långhuset i Viskan. Redan då kunde man känna av den familjära stämningen i filmteamet och även hur hela byn engagerats och på något sätt fått en naturlig roll i filmen.

I förra veckan drog inspelningarna i gång igen och den här gången är det fler skådespelare och fler människor i gång i produktionen. När undertecknad reporter besöker inspelningen har handlingen förflyttats till framsidan av långhuset, alldeles vid vägen och bara några meter från järnvägen.

Vid inspelningsplatsen finns naturligtvis huvudrollsinnehavaren Rolf Lassgård, inte minst känd för sina uppmärksammade roller i "Jägarna", "Min store tjocke far", "Under Solen", samt Beck- och Wallander-filmerna. Lassgård lyser ikapp med solen som står över Viskan.

– Jag är på g och verkar ha tagit med mig bra väder, säger Lassgård.

"Miraklet i Viskan", regisserad av John O Olsson som tidigare bland annat regisserat filmerna "Möbelhandlarens dotter" och "Break Even", handlar om familjen Nyman som har en flyttfirma som går knackigt. Så mycket mer får vi inte reda på under inspelningen.

– Det finns många mirakel i Viskan. Men just det här miraklet vill jag inte berätta så mycket om, säger Rolf Lassgård.

Hur länge pågår inspelningen?

– Vi kommer att spela in till första veckan av juli. Sedan kommer vi tillbaka i oktober och ytterligare en gång i januari. Vi vill ha med alla årstider från den här fantastiska platsen, säger Rolf Lassgård.

***

Fakta / "Miraklet i Viskan"

• "Miraklet i Viskan" berättar om familjen Nyman; Bjarne, Malin och döttrarna Moa och Fanny, som bor i Viskan.

• Filmen regisseras av John O Olsson, som även gjort "Möbelhandlarens dotter".

• I huvudrollerna syns Rolf Lassgård och Lia Boysen.