Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lasse Berghagen drog fullt hus

Lasse Berghagen är lika populär som någonsin. I helgen drog han fullt hus i Örnsköldsvik och Härnösand.
Naturligtvis trollband hans sina fans med klassiska låtar som Teddy Björnen Fredriksson och den komiske tangocharmören Flirtige Knut.

En och annan fräckis från hembygden i Dalarna hann det också bli under den två timmar långa showen. Liksom berättelsen om när han var inneboende hos Cornelis Vreeswijk på hans husbåt efter separationen med Lill-Babs.

Pensionären Lasse Berghagen, 65, är unik i Sverige. Men pensionär är definitivt inget liv för honom. Just nu drar han land och rike runt med sin show, från Haparanda ner till Malmö i ett tufft tempo.

Lasse kan konsten att charma sin publik och redan under det andra numret fick han igång allsången. Det räckte bara med en blick för att få igång publiken.

Redan 1969 skrev han Teddy Björnen Fredriksson som har blivit hans ständiga signaturmelodi, en jättelik Teddybjörn projekterades mot scenen.

Under 1968-74 spelade han i Kar de mumma-revyn, det hann bli 428 föreställningar. Ett nummer därifrån visades också på filmduken.

Mötet med Cornelius handlade om en glad kväll, med rödvin och musik. Den nedstämde Berghagen hade svårt att komma ur sin separation med Lill-Babs. Cornelius tog Lasse gitarr och gitarrlåda och hivade ut dem i Mälarens vatten.

– Du måste gå vidare i dit liv, sa han. Det blev en riktig tankeställare, men dagen efter köpte han en ny gitarr som är mitt käraste instrument, berättar Berghagen.

Publiken, en bra bit över plus 60, stortrivdes. För dem är Lasse Berghagen en artist utöver det vanliga.