Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsecirkel i coronatider

Bollsta PRO:s litteraturcirkel har samlats under hösten i Stenskolan där möjligheten att hålla avstånd var god tyckte vi.

Men så blev restriktionerna från folkhälsomyndigheten strängare (med all rätt). Då bestämde vi oss för att fortsätta att läsa några kapitel till varje torsdag men i stället för att träffas på Stenskolan valde vi att stanna hemma och ha haft kontakt via mail och telefon. Det visade sig vara ett gott alternativ i coronatider.

Boken som vi läst, Ett jävla solsken, är en biografi om Ester Blenda Nordström skriven av Fatima Bremmer. Fatima Bremmer fick Augustipriset 2017 för denna fantastiska bok. Ester Blenda var direktörsdotter, reporter, äventyrare som körde motorcykel, rökte pipa och utforskade världen i en tid när kvinnor gick i långklänning och ännu inte fått rösträtt.

Hon var långt före sin tid och hennes olika äventyr som reporter för att hitta sanningen skulle ge rubriker även i dag.

Boken kan verkligen rekommenderas.

Svea Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel