Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trivsam jazzkonsert i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik

Förra söndagens konsert i Pingstkyrkan skulle bjuda på klassisk musik och jazz. Det blev inga utlovade rafflande kontraster på grund av sjukdom. Publiken fick nu njuta av jazz för hela slanten. Jag tror att ingen blev besviken!

Annons
Medverkande fr v Stefan Beimark, Zandra Zinner, Lars Jansson, Lena Hurtigh, Martin Eklöf och Tobias Helén. Foto: Bengt Ferm

Lars Jansson satt nämligen vid flygeln och ackompanjerades av Tobias Helén på basen och Martin Eklöf på trummorna.

Lars tillhör den prominenta toppen av jazzmusiker i Sverige som samarbetat exempelvis med Ulf Wadenius, Georg Riedel och Rigmor Gustafsson. 1998 utsågs han till den förste professorn vid Aarhus Musikhögskola och har tilldelats flera utmärkelser som Jan Johansson-stipendiet och Jazzkatten.

Lars Jansson vid flygeln. Foto: Bengt Ferm

Tobias Helén och Martin Eklöf är välkända här i staden, då de till vardags jobbar som musiklärare vid Mellansels Folkhögskola och i det estetiska programmet på Nolaskolan. De har spelat med flera kända svenska och internationella jazzmusiker.

Tobias Helén vid basen. Foto: Bengt Ferm

Dagen till ära var speciellt spännande, då trion endast övat i 20 minuter. Att de gärna nämnde detta var nog för en eventuell ursäkt ifall att. Nu fungerade samspelet helt perfekt och av musikanternas små leenden förstod man, att de trivdes tillsammans. Glada skratt mellan musikstyckena förhöjde stämningen, då Lars bjöd på en spjuveraktig humor!

Martin Eklöf vid trummorna. Foto: Bengt Ferm

Hemtjänstens personal var i kväll speciellt inbjuden. Avdelningschefen Lena Hurtigh var verkligen stolt, hyllade och tackade dem för deras uppoffrande insatser i vården av de äldre. Då vissa var på jobb under konserten, lovade hon, att en extra konsert kommer att ordnas fram till hösten.

Sköna låtar som "Receiving", "A new Path", "Just being" och "Pure Sensation" ur Lars rika produktion gav stående ovationer!

Den trivsamma konserten avslutades med en målande betraktelse av Själevads Zandra Zinner!

Arrangörer var Själevads Församling, Perdido Jazz & Blues, Musiksällskapet och Pingstkyrkan.

Bengt Ferm

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons