Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomten fick skjuts av byavakten till julmarknaden i Bollstabruk

Återigen blev det en fin julmarknad på torget i Bollstabruk, den första lördagen i december. Det är Bollstabruk intresseförening som arrangerar marknaden sedan sju år tillbaka.

Annons
Tomten delade ut godispåsar till alla barn.

Coop-butiken sponsrar varje år med godispåsar, som tomten delar ut till alla snälla barn. Då det ännu inte kommit någon snö fick tomten lämna släden hemma och blev istället bjuden på skjuts av Bollsta Byavakt.

Bilen med byavakten kom med blinkande lampa på taket och lämnade av tomten lagom till att dansen runt granen var avslutad.

Ubbe Byström stod för musikunderhållningen och han ledde även dansen kring granen. Det var ett 60-tal barn och föräldrar som dansade in julen runt den upplysta granen mitt på torget. I vanlig ordning såldes det olika julalster, som kärvar, granar, kransar med mera.

Ytterlännäs hembygdsförening gräddade kolbullar som hade en strykande åtgång och smakade förträffligt. Även hamburgarna, som ungdomarna i Bollsta IK grillade, verkade vara eftertraktade.

Magnus Blom lät besökarna smaka på årets julfil. Eva Nyhlén, Cissi från Coop samt Maud och Bertil Hedman var några av provsmakarna.

Utanför Coops entré fanns Magnus Blom och bjöd på smakprov av Norrmejeriers julfil och lingongrädde på pepparkakor. Magnus som är ett välkänt ansikte runt om i länet som ”demonstratör” åt olika företag drog till sig många besökare med sitt glada humör och småprat. Bollsta Byavakts förening och Räddningstjänsten Höga Kusten fanns också på plats denna lite gråmulna marknadsdag.

Lagom till avslutningen och eftermiddagens skymning, lystes gångvägen genom samhället upp av tända marschaller.

Lars Sjödin

Näraskribent

Per-Urban och Torbjörn Gradin från Ytterlännäs hembygdsförening gräddade kolbullar, med elegant handlag. Mats Olsson och Anna-Britta de Vall betraktar gräddningen i bakgrunden.
Både föräldrar och barn dansade in julen runt granen på torget.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons