Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven-Rogers livade upp äldreboende på Arnäsgården

Att dansmusik livar upp ser man då man följer med Sven-Rogers ut till äldreboendena. Under sista halvåret har de spelat på Bjästagården, Eken, Arnäsgården, Sundhem, Björnaborg, Sörgården, Rosenbacken, Husumgården och så den 9 april på Arnäsgården igen.

Annons
När det blir gammeldans så åker dragspelen fram. Foto: Kjell Larsson

Anna Sandström Carlsson tackade Sven-Rogers med orden att jag hoppas ni vill komma tillbaka i höst. Bättre gensvar är svårt att tänka sig. Sven-Rogers spelar samma musik på äldreboendena som ute på danserna. Ofta kommer önskemål om låtar från deras senaste skiva ”Det är aldrig för sent”.

Då det blir hambo, schottis, vals, snoa och mazurka kommer dragspelen fram. Fast det som uppskattas allra mest är de goa tryckarna som ”Spanish eyes” (Elvis Presley) och ”Du är det bästa för mig” (Carina Jaarnek).

Nästa äldreboende för Sven-Rogers blir Söränget på sista april. Då blir det vårdans under eftermiddagen. Förhoppningsvis fylls det på med många anhöriga och mycket folk utifrån hälsar sångaren Kjell Scherman.

Den blandningen ger den högsta farten på dansgolvet fyller Per Ove Ögren i med. När man dansat klart kan man vandra vidare och sjunga in våren med Västansjö Manskör på stora torget, så det blir en fullspäckad dag. Om man inte vill missa något så tar man sig sedan till Bussbyvallen där Gullängets kyrkokör under Lina Sundqvists ledning sjunger vårsånger.

Kjell Larsson

Näraskribent

Sven-Rogers fick en inbjudan av Anna Sandström Carlsson att komma tillbaka efter sommaren och köra en höstdans på Arnäsgården. Foto: Kjell Larsson
Kerstin Häggström uppbjuden i en stilla foxtrot. Foto: Kjell Larsson
Rullstolsdans blev populärt. Här har Anna Sandström Carlsson bjudet upp en herre i rullstol. Foto: Kjell Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons