Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stafettväxling på Ica i Docksta – nu har Marcus och Catrine tagit över affären

Så var det dags igen! Den tredje stafettväxlingen på sex år på Ica nära i Docksta. Den 1 april tillträdde de nya ägarna Catrine Björk och sambon Marcus Nilsson.

Annons
Nya Ica-handlarparet i Docksta, Catrine Björk och Marcus Nilsson.

Den 11 april var det inflyttningskaffe med hembakat kaffebröd. Det var jättegott, och de som missade det gick verkligen miste om en högtidsstund.

En väldigt aktuell fråga bland Vibyggeråborna inför den här stafettväxlingen har varit: Hur länge kommer de här ägarna att vara kvar?

– Vi är redan Högakustenbor. Vi har ett eget hus i Nora, tre barn i åldrarna 8, 11 och 12 år som går i Högakustenskolan. Det borgar för att vi kommer att bli kvar här, svarar Marcus Nilsson med ett leende.

Marcus berättar att han har fått det här med att arbeta i affär i generna. Hans pappa hade affär i Husum och hans mamma i Örnsköldsvik.

Själv har han drivit Ica Nära i Torrom tillsammans med sin syster några år. Han har också varit butikschef både på Coop i Kramfors och Hemköp i Härnösand. Senast har han arbetat som säljare till olika butiker.

Vibyggeråborna tycker i alla fall att de är välkomna. Det kunde man se på Facebook. Två dagar efter det att Catrine och Marcus presenterat sig på Facebook som de nya ägarna, fanns det 238 välkomnande kommentarer från i de flesta fall Vibyggeråbor. Man kan lugnt säga att Vibyggeråborna värdesätter att det finns en väl fungerande livsmedelsaffär i Docksta.

Kontinuiteten i alla de här stafettväxlingarna är i alla fall Kristina Wallén och Katarina Ekengren-Nyberg. De fanns med redan på Ulla och Christer Norléns tid som Ica-handlare. Men så tillhör de ju den generation som blir kvar vid sina jobb.

När man ber Marcus utveckla sina framtidsplaner för butiken, blir han genast mer fåordig. Han säger bara en smula kryptiskt att det kommer att visa sig så småningom. Affären har ju redan under Sanna Hallins tid genomgått en omfattande renovering. Till att börja med kommer de bara att försöka arbeta sig in i affären med allt vad det innebär, men sen så…

Det låter som att det kommer att bli spännande fortsättning, och jag och alla andra Vibyggeråbor hoppas, att Catrine och Marcus kommer att trivas, och att de fortsätter det fina arbete som deras företrädare har gjort.

Vi önskar dem ”Lycka till” i sitt fortsatta liv som Ica-handlare i Docksta.

Karl-Anders Nordström

Näraskribent

Nya Ica-handlarparet i Docksta, Catrine Björk och Marcus Nilsson.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons