Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-vikskören Sångglädje på väg till julmarknaden i Gamla stan i Stockholm

Sångglädje med reseledaren Margot Ehlin startade 27 november på Rönnen sin resa till julmarknaden på Stortorget i Gamla stan i Stockholm.

Annons
Sångglädje på Rönnen. Sittande fr v. Christina Åsbjörk, Ellinor Johansson, Gunilla Ekenberg, Margot Ehlin, Margareta Westberg, Berit Ågren. Stående fr v. Astrid Viström, Eivor Hanell, Ingrid Olofsson, Yvonne Stenlund, Lars Asplund, Sten Erik Ehlin

Heter man Sångglädje måste man ju tala om hur glad man är. Det gjorde man genom att sjunga ”Den som glad är, gläder andra”. Det var inte bara kören som var glad utan alla gäster som samlats till musikcaféet som Åsa Hilli ordnat blev också glada. För en tjuga fick man både påtår, go’fika och goa julsånger av Sångglädje.

Visst kan man känna att köphysterien runt julen gör att julens budskap kommer i kläm. Då kan det vara bra att få drömma sig tillbaka till barndomsjularna och sjunga med i ”Jag vill ha tillbaks den gamla julen”. Mest längtade Gunilla Ekenberg, som sjöng den med sådan schwung och känsla så hon ryckte med hela Rönnen i refrängerna.

Resan gick vidare med en mellanlandning på Bjästagården där Birgitta Sidner stod och tog emot Sångglädje den 29 november.

Efter att ha gjort Gamla stan en vecka blir det ett stopp på träffpunkten Rosenbacken innan Sångglädje kan återvända hem. Det är ”Borta bra men hemma bäst ” som gäller för Sångglädje som sjöng ”Tänk att få bo i Örnsköldsvik” innan man tackade för gästfriheten på Rönnen med ”Vi önskar Eder alla en fröjdefull jul”

Kjell Larsson

Åsa Hilli hälsar Sångglädje välkommen åter till träffpunkten Rönnen.
Tomtefar Sten-Erik Ehlin hade snuva. Tomtemor Berit Ågren ackompanjerade på dragspel.
Sångglädje sjöng ut sin glädje under en timme till glädje för Rönnens boende och besökare.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons