Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många besökare på årets julmarknad i Örbäck

Årets julmarknad på hembygdsgården i Örbäck, Långsele, anordnad av Långsele-Graninge hembygdsförening, hölls sista söndagen i november. Det kom mycket folk redan från start och sedan var det en jämn ström hela tiden. Vädrets makter var också med oss – mycket bra temperatur, rimfrost i träden och lite vitt på backen.

Annons
Jultomten besökte julmarknaden.

Tomten fanns naturligtvis på plats för att ta emot barnens önskelistor. Det gick också att bli fotograferad tillsammans med tomten och hans rissla. Det fanns en fiskdamm där barnen kunde prova lyckan. Att, när det blivit mörkt, gå en tomtestig och med hjälp av en ficklampa söka efter tomtar som gömt sig längs stigen var spännande.

Handelsboden/lanthandelsmuseét kunde besökas liksom loppis och Lapp-Jons stuga. Försäljare fanns utomhus samt inne i Pahléns båda hus. Den som ville kunde gå in i ett av husen för att värma sig och lyssna till stämningsfull julmusik med Tomas Hollsten och Kenneth Österberg. I det huset var det också en servering där kaffe, lussebulle, pepparkaka och risgrynsgröt fanns att köpa. Utomhus serverades korv med bröd och glögg.

Ett stort tack till alla besökare och till alla medverkande, knallar och övriga, som gjorde att det blev en fin julmarknad även i år, där alla såg ut att trivas. Det gav definitivt oss som arrangerade marknaden mersmak inför nästa år.

Ing-Mari Överby

Näraskribent

Jultomten besökte julmarknaden.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons