Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma Mia vilken kväll när Bjärtråkören framförde ABBA-hits

Bjärtrå kyrka var fylld till sista plats när Bjärtråkören tillsammans med körvänner och med Ulf Esborn och Johan Stengård som gästartister genomförde konserten med namnet ABBA-hitsen.

Annons
Bjärtråkören tillsammans med körsågare från Nora-Skog, Nordingrå och Gudmundra körer. Foto: Svante Stattin

Under vårvintern har Bjärtråkören tillsammans med körvänner från, Nordingrå, Nora-Skog samt Gudmundrå, repeterat ABBA-låtar till ett arrangemang av den musikaliske mångsysslaren Ulf Esborn.

Ulf Esborn har arrangerat om en del ABBA-låtar för att passa för körsång och reser runt i Sverige tillsammans med saxofonisten Johan Stengård.

Ulf Esborn på flygel. Ulf har gjort arrangemangen av ABBA-låtarna till fyrstämmig kör. Foto: Jennifer Ramström

Johan Stengård har aldrig själv turnerat med ABBA, men har medverkat på deras skivor.

När klockan var två minuter före 19 var precis alla sittplatser i kyrkan upptagna och konserten kunde, trots den stora publiktillströmningen, börja på utsatt tid.

Konserten inleddes med att Johan Stengård tillsammans med Ulf Esborn framförde ABBA-låten: ”I have a dream”, Därefter följde tre låtar i följd med kören: "SOS", "Waterloo" och "Fernando".

Förutom att vara en fantastisk saxofonist, så visade Johan Stengård på en stor berättarförmåga då han berättade många anekdoter från sitt liv som turnerande musiker, inte minst som saxofonist tillsammans med ABBA:s musiker.

Johan Stengård på saxofon. Foto: Jennifer Ramström

Stengård framförde en låt av Oslos Gospelskörs ledare: ”Silverlining”, som sedan följdes av den jazziga versionen av ”Give me, give me, give me" och innan kören åter skulle sjunga, spelade han ”Bridge over troulble water".

Kören tog över igen och fortsatte med; ”Kan man ha en solkatt i en bur”, den svenska texten till ”Slipping through my fingers”, "I do I do I do I do" samt "Money Money Money".

Johan fortsatte och berättade bland annat om när han följde kungaparet till Thailand i samband med Tsunamikatastrofen och att han där spelade ”Gammal fäbodpsalm” och ”Härlig är jorden”. Den förstnämnda, "Gammal fäbodpsalm" fortsatte han med även här, Georgia on my mind samt My Way,

Kören fortsatte med att sjunga: ”Thank you for the music", "Mamma Mia" och "Dancing Queen".

Kvällens solist var Lena Bagge Lindström och Emanuel Bagge.

Lena Bagge-Lindström var dirigent och tog också hjälp av Annika Stockberg och Masako Karlsson.

Fullsatt till sista plats i Bjärtrå kyrka. Foto: Svante Stattin

Stämningen var på topp hela kvällen och Bjärtråkören med körvänner upplevde en fantastisk kväll och hoppas att besökarna även hade samma upplevelse. "Mamma Mia", så kul vi har haft det!

Ann-Christin Tjernström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons