Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal Stars satte punkt för vårens torsdagssoppa i Ö-vik

Torsdagssoppa i Örnsköldsviks Församlingshem har blivit en riktig långkörare och en stor succé.

Annons
Många tog tillfället att äta torsdagssoppa på Församlingshemmet. Foto: Kjell Larsson

Torsdagssoppan startade 1995 och varje gång har den serverats med ostsmörgås. Det kan Lara Persson gå i god för. Alltså ingen torsdagssoppa utan ost. Efter soppan serveras hemlagade tunnpannkakor med sylt och vispgrädde. Lunchen avrundas med kaffe och kaka. Vad kan detta kalas kosta undrar säkert många. Jo 60 kr där allt tillfaller kyrkans välgörenhet för det finns volontärer i köket som jobbar ideellt.

Inte nog med detta. Till soppan får man dessutom musikunderhållning. Vid vårsäsongens sista torsdagssoppa var det Kommunal Stars med två stjärnor som lyser extra klart. Tage Hellman, 83 år, på klarinett är ju i kalasform. Stående ovationer fick Tage då han spelade ”On the sunny side of the street” ackompanjerad av Karin Tängdén . Det syns och hörs på långt håll att Karin är vän med pianot sedan tiden som musiklärare.

Kommunal Stars med fixstjärnorna Tage Hellman, klarinett, och körledaren Karin Tängdén, piano. Foto: Kjell Larsson

Körledaren Karin Tängdén är den som sätter fart på hela tillställningen. Det kan inte uttryckas bättre än med Thore Skogmans ”Det är inte åldern som avgör hur gammal man är”. Kommunal Stars är synnerligen glada pensionärer som gillar att sjunga Thore Skogman.

Torsdagssoppan har kommit för att stanna. Till hösten är den tillbaka igen. Allting går så mycket lättare till musik, så vi får hoppas nya musiker tar vid där Kommunal Stars slutade den 11 april.

Kjell Larsson

Näraskribent

Lara Persson en trogen gäst på Örnsköldviks kyrkas torsdagssoppa. Foto: Kjell Larsson
Nya matgäster hittar ständigt till torsdags soppan. Här är det Solveig Bylund och Karin Vinter som försett sig med ärtsoppa, mjölk och ostsmörgås. Foto: Kjell Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons