Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EFS ordnade cafékväll i Drömme

EFS i Sidensjö hade i tisdags en cafékväll på Valhalla i Drömme. Det har blivit en tradition att EFS lägger ett av sina caféer där varje år, i stället för att alltid vara i sitt eget bönhus.

Annons

I år var "dragplåstret" Sidensjökören som sjöng en rad sånger med kristen tro som tema. En del av dem hade solister på en del av verserna. I andra mer välkända sånger uppmanades åhörarna att sjunga med. Lova Herren alla på vår jord, Han är min sång och min glädje, Fader vår... Titlarna vittnar om en hel del kända sånger.

Det visade sig att flera av talarna, oberoende av varandra, hade valt att utgå från olika författare. Där lästes ett stycke av Tomas Sjödin som handlade om hans pappa som skulle fyllt nittio år. Han hade haft ett motto i livet: Det ordnar sig.

Mötesdeltagarna fick vidare höra dikter av Atle Burman och kunde konstatera att bara för att man är författare behöver man inte vara krånglig.

Pastor Ida Hedström höll en liten andakt som utgick från en bok av Max Lucado och som ställde frågan varför Jesus måste dö på korset. Påsken närmar sig och det är ju kristenhetens största högtid. Mitt bland kycklingar, påskkäringar och allehanda godsaker finns berättelsen om hur Jesus dog på korset och sonade världens synder.

På caféet var det inte bara det andliga behovet som fick sitt. Nybakade bullar och ett lotteri med allehanda vinster fanns också för andra, mer lekamliga, behov.

Åsa Allard

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons