Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsarnas ilska över oplogade vägar när snösmockan slog till: "Det är som att köra på såpa"

Slask, halka och snökaos. Ovädret har slagit till rejält och kommunerna runt om i länet har haft fullt upp med plogning och helt inställda bussturer. Under den senaste dygnen har Allehanda fått in en mängd insändare om snökaoset. Här har vi samlat några av dem.

"När snö blir kvar i större mängder på gatorna och det slår om till plusgrader eller regn, som torsdag 28 december, är det närmast okörbart. Bilen är inte möjlig att styra på ett kontrollerat sätt. Det är som att köra på såpa.
Vad har ansvariga på Härnösands kommun att säga till oss boende som under onsdagen 27 december inte kunde åka till arbetet på grund av oplogade gator. Bilen körde fast direkt utanför tomten", skriver Lennart Bergström, Härnösand

Läs mer: Snöröjningen är bedrövlig – ska det vara så här?

"Och till sist. Det är våra pengar – inte kommunens – så då är det bara att göra det som funkar bäst för invånarna. Det är vi som betalar kalaset, glöm inte det.
Tänk på alla dem som ska tillbringa åtta till tio timmar i detta kaos, till exempel posten, alla som levererar varor av alla slag till skolor, mataffärer och alla andra. Det är med livet som insats de utför sitt jobb för att andra ska kunna sköta sitt", skriver En vanlig arbetare

Läs mer: De vid skrivborden borde lära sig om snöröjning – billigast är inte alltid bäst

"Vi har både egna resurser och entreprenörer som snöröjer och halkbekämpar på vårt vägnät. Vi vill skicka ett stort beröm till alla snö- och halkbekämpare som är ute och jobbar dag som natt. 
I ett klimat med växlande väder finns det stora utmaningar. Ena timmen snöar det, och nästa timme regnar det. När dessa tillfällen uppstår blir det ofta  problem i trafiken som vi försöker lösa så snart som möjligt med alla tillgängliga resurser", skriver Peter Zakrisson, enhetschef trafik- och parkavdelningen, Örnsköldsviks kommun

Läs mer: Kommunen svarar om snöröjning: Stort beröm till alla som jobbar längs vägarna – och tack alla ni som förstår

"Förr om åren kunde man gå på trottoaren utan problem, men det verkar vara ett minne blott nu.
Och detta som skulle vara billigare för Kramfors kommun märks väldigt väl – för det tar jättelång tid nu innan det utförs någon plogning.
De största snöhögarna verkar de odugliga maskinförarna lägga upp i korsningar och vid övergångsställen", skriver Arg skattebetalare.

Läs mer: Snöröjningen i  Kramfors är ett stort skämt – ett minne blott att kunna gå på trottoaren

Har du liknande erfarenheter och vill dela med dig av din berättelse, eller kanske tycker du att systemet fungerar bra och vill ge beröm, skriv gärna en insändare genom att klicka här.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel