Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lasarettssångarna spred glädje vid RPG-träffen hos Frälsningsarmén i Ö-vik

Lasarettssångarna tillkom 1965 och uppgiften var specifikt att sjunga för patienter på Örnsköldsviks sjukhus. Den som startade kören och fortfarande håller den vid liv är Louise Lindström.

Det hände när hon var sköterska på en manlig avdelning och en kväll av en patient fick frågan: Du kan ju sjunga och spela. Kan du ställa upp med några villiga och komma hit och sjunga.

Och så var starten skedd. Louise fick med sig en grupp damer som var villiga att komma upp till sjukhuset och varje torsdag kväll sjunga och spela för patienter. Naturligtvis hade Louise bett om tillstånd av sjukhusledningen. Alla avdelningar fick sångstunder ute i dagrummen.

Louise leder med dragspel och har även en kompis som spelar samt en gitarrspelande kvinna.

Efter hand när sjukhuset blev utbyggt inpå tjugohundratalet tog sjukhuskyrkan över och har varje vecka andakter som via radio sänds från ett särskilt andaktsrum.

Den här eftermiddagen fick den stora menigheten lyssna till sånger om Jesus, om himlen och evigheten.

Norma Sellgren , som sjungit i duett med sin dåvarande man Stig, berättade om hur hon fick en särskild sång en natt. Sången handlar om att möta Jesus i snövit skrud. Hon sjöng den för menigheten med stor och varm rörelse.

Sara Sedin frambar också ett vittnesbörd som handlade om betydelsen av bön och nåden att få vara med.

Ulla Wikman, barnmorska och terapeut , höll en fin andakt utifrån Jesu möte med den blindfödde i Jeriko. Han ropade: Jesus, Davids son förbarna över mig .Jesus frågade honom: Vad vill du att jag skall göra för dig? Och naturligtvis blev svaret: Gör så jag kan se igen. Och han fick det. Jesus sa: Gå, din tro har hjälpt dig! Ulla ville att var och en skulle fundera på den frågan som Jesus ställde till den blinde: Vad vill du att jag skall göra för dig?

Åke Nilsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel