Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larz Kristerz vann "Dansbandskampen"

Annons

Det blev favoriternas stora kväll i finalen av "Dansbandskampen". När bara ett återstod var det dock något av en skräll - Larz Kristerz vann över Scotts.

När det var dags för finalduell stod de som väntat där - Lidköpingsbandet Scotts och Älvdalens stoltheter Larz Kristerz - banden som stångats mot varandra nästan hela vägen i SVT:s tävling för att kora årets dansband. Men bara ett kunde segra, och något överraskande för många blev det Älvdalens stoltheter Larz Kristerz i sina karaktäristiska och spejsade 70-talsklädkreationer som vann, och inte de förhandstippade Lidköpingssönerna Scotts.

I första omgången fick alla band spela en låt från sin tidigare medverkan i programmet. Två band - Bengt Hennings och Shake - röstades därefter genast ut.

Till den andra rundan hade de kvarvarande banden fått varsin nyskriven låt tilldelade sig. Uppenbarligen drog CC & Lee och Jannez nitlotterna, åtminstone valde tv-tittarna att rösta ut dem.

Kvar blev finalisterna Scotts och Larz Kristerz - som båda fick tolka dansbandsklassikern "Inget stoppar oss nu", odödliggjord efter Colin Nutleys film "Black Jack", i en sista duell.

Upplägget i tävlingen, där de vinnande banden i varje program gått vidare till nästa vecka, har fått kritik då samma grupper medverkat nästan hela vägen. Scotts kom in redan första veckan, och Larz Kristerz den andra. Till den andra säsongen av "Dansbandskampen" har SVT aviserat att det troligen blir nya regler.

Mer läsning

Annons