Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larssondubbel gav Birmingham segern

Med två frisparksmål på elva minuter låg Sebastian Larsson bakom Birminghams bortaseger mot Wigan, 3-2.

Även Johan Elmander gjorde mål, men hans Bolton förlorade ändå, 1-2 borta mot Wolverhampton.

En halvtimme återstod av matchen och hemmalaget Wigan gick mot seger. Då gick Birmingham från 0-1 till 3-1 på elva minuter. Två av målen kom från en svensk högerfot, båda på frispark.

I den 61:a minuten skruvade Sebastian Larsson in bollen mot mål, med sikte på någon av medspelarna. Men samtliga missade inlägget, och bollen fortsatte i stället in i mål. Christian Benitez gjorde 2-1 fyra minuter senare innan det var dags för Larsson igen. Ännu en gång knorrade han in bollen i mål, men den här gången var det medvetet från Larssons sida.

Wigan reducerade i slutet men kom aldrig i kapp. Larsson har nu gjort tre ligamål den här säsongen.

Johan Elmanders Bolton går fortsatt knackigt. På lördagen kom ännu en förlust, borta mot Wolverhampton med 1-2, och Bolton är förankrat i botten, just nu näst sist. Positivt för Elmander är däremot att han var den som gjorde gästernas mål. Svensken byttes in i den 71:a minuten och åtta minuter senare petade han in reduceringen från nära håll, hans andra mål för säsongen.

I toppstriden vägrar Manchester United att släppa iväg serieledande Chelsea. United tog till slut en enkel seger borta mot West Ham, 4-0, efter mål av Paul Scholes, Darron Gibson, Antonio Valencia och Wayne Rooney. United är nu två poäng bakom Chelsea, som möter Manchester City på bortaplan senare under lördagen.