Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larssondubbel gav Birmingham segern

Annons

Med två frisparksmål på elva minuter låg Sebastian Larsson bakom Birminghams bortaseger mot Wigan, 3-2.

Även Johan Elmander gjorde mål, men hans Bolton förlorade ändå, 1-2 borta mot Wolverhampton.

En halvtimme återstod av matchen och hemmalaget Wigan gick mot seger. Då gick Birmingham från 0-1 till 3-1 på elva minuter. Två av målen kom från en svensk högerfot, båda på frispark.

I den 61:a minuten skruvade Sebastian Larsson in bollen mot mål, med sikte på någon av medspelarna. Men samtliga missade inlägget, och bollen fortsatte i stället in i mål. Christian Benitez gjorde 2-1 fyra minuter senare innan det var dags för Larsson igen. Ännu en gång knorrade han in bollen i mål, men den här gången var det medvetet från Larssons sida.

Wigan reducerade i slutet men kom aldrig i kapp. Larsson har nu gjort tre ligamål den här säsongen.

Johan Elmanders Bolton går fortsatt knackigt. På lördagen kom ännu en förlust, borta mot Wolverhampton med 1-2, och Bolton är förankrat i botten, just nu näst sist. Positivt för Elmander är däremot att han var den som gjorde gästernas mål. Svensken byttes in i den 71:a minuten och åtta minuter senare petade han in reduceringen från nära håll, hans andra mål för säsongen.

I toppstriden vägrar Manchester United att släppa iväg serieledande Chelsea. United tog till slut en enkel seger borta mot West Ham, 4-0, efter mål av Paul Scholes, Darron Gibson, Antonio Valencia och Wayne Rooney. United är nu två poäng bakom Chelsea, som möter Manchester City på bortaplan senare under lördagen.