Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson åtta och på gång igen

Skadorna förstörde slutet av förra säsongen.

Nu är Markus Larsson på gång igen.

Åtta i söndagens storslalom i Val d'Isère.

Det går bättre och bättre, säger han.

Larsson avancerade från tionde plats i första åket till en slutlig åttondeplats. Lägg till fredagens sjätteplats i superkombinationen och helgen gav ett kvitto på att han ser ut att gå mot en stark säsong.

Absolut, det går åt rätt håll. Jag behöver några tävlingar för att komma i gång och det finns mer att jobba på, säger han till SVT. Det går bättre och bättre på träningen och jag tror jag kan vara i ännu bättre form i januari och inför OS. Det är självklart det stora målet.

Larsson har som bäst två sjundeplatser i storslalom i världscupen och hade det inte varit för några småmissar kunde han ha toppat de placeringarna i de franska alperna.

Jag tycker det var ett jättebra åk, hade lite missar över backarna, men jag tror inte nån tycker att de åkt felfritt.

Österrikaren Marcel Hirscher vann, hela 0,77 sekunder före italienaren Massimiliano Blardone och ytterligare 0,55 före landsmannen Benjamin Raich.

De övriga svenskarna - Matts Olsson, André Myhrer och Niklas Rainer - körde alla ur i det första åket.

Både kroaten Ivica Kostelic och amerikanen Bode Miller missade söndagens race. Kostelic skadade ena knäet i fredags och opererades på söndagen i Basel. Han väntas dock vara tillbaka i världscupen redan i början av januari.

Miller kom inte heller till start i storslalomen sedan han råkat stuka foten medan han spelade volleyboll i lördags.

Han räknar med att kunna tävla redan nästa vecka i Val Gardena och Alta Badia.