Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Winnerbäck och Furuvik i bokningskaos: "Det gick för snabbt – inget är klart"

På tisdagsmorgonen gick Furuviksparken ut med att Whitesnake är klara till sommaren.
Snart florerade också en nyhet om att Lars Winnerbäck utökar sin sommarturné i nationella medier – bland annat i Gävle.
I ett pressutskick från Winnerbäcks turnéproducent är spelplatsen Furuviksparken 16 juli – samma datum som Niklas Strömstedt är bokad till parken.

16 juli är Niklas Strömstedt bokad till Furuviksparken. När United Stage under tisdagen skickade ut ett pressmeddelande till valda medier om att Lars Winnerbäck också skulle dit gick det att läsa samma datum i turnéplanen.

Furuviks vd Nina Tano är medveten om vad som hänt när Arbetarbladet ringer upp men vet inte hur det gått till så att Winnerbäck och Strömstedt nu är dubbelbokade.

– Det där skulle inte ha gått ut. Det gick för snabbt helt enkelt och det får inte hända. Ingenting är klart med Lars Winnerbäck, det enda vi gjort är att skicka en förfrågan om att få hit Winnerbäck, säger Nina Tano.

Hur kunde det här ske?

– Som sagt; här har det gått för snabbt. Jag vet inte själv vad som gått snett. Det är Parks and Resorts som bokar och någonstans har det brustit i dialogen. Jag kan inte kommentera detta ytterligare för tillfället utan får be att återkomma i frågan.

Men vi kan vara säkra på att Lars Winnerbäck inte spelar 16 juli i alla fall?

– Det kan jag inte heller säga någonting om för tillfället.

Lars Winnerbäck ska ut på en omfattande Sverigeturné. Utöver de sjutton redan inbokade konserterna las också Gävle, Eskilstuna, Gotland, Falkenberg samt i Oslo och Elverum i Norge till i schemat på tisdagen. Något som nu alltså orsakat huvudbry för Furuviksparken.

Före sommaren är det sagt att Lars Winnerbäcks nya skiva ska lanseras, den senaste sedan "Hosianna", 2013. I höstas släppte han singeln "Köpt en bil".

Furuvik gjorde i alla fall helt klart med glamrockarna i Whitesnake under tisdagen – de kommer 31 juli.

Arbetarbladet har försökt nå United Stage för en kommentar utan framgång.

TT