Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars-Gunnar Hultin (V): Många vet vad som står på spel

REPLIK. Svar till Åsa Ulander (S), ”Lars-Gunnar Hultin (V) förringar minnet av Ådalen 31”, Ordet fritt 14 maj.

Några få gånger i Ådalens historia har folket samlats i mycket stora skaror, samlats utifrån att de känt sig vara hotade till livet! I Ådalen 31 var det överlevnad genom att få lönen att räcka till livets krav på lön till mat och hyra.

Nu när en mycket, mycket större andel av befolkningen ställer sig upp tillsammans i demonstrationer så är det för att människor upplever sig hotade till livet. För det är just det som sjukvård och speciellt akutsjukvård handlar om, livet! Om inte sossarna förstår och inser den kraft som finns i de stora folkmassor som ställt upp i Ö-vik, Kramfors och Härnösand då förstår man inte heller min liknelse med demonstrationen vid Ådalen 31. Att sedan besluten kom från den dåvarande "överheten" kan mycket väl jämföras med de beslut som kommer att komma från något som kan kallas den nuvarande "överheten". Det anser jag vara en gångbar liknelse även om sossarna inte tycker om den.

■■ För fler insändare, klicka här.

Att det kommer att kosta liv det konstateras från professionen. Sällan har så många Ådalsbor gett mig sitt spontana stöd som efter förstamajtalen, de förstår och håller med. De känner och vet att viktiga värden kring livet står på spel. Jag känner mig trygg i vår politiska kamp och har mina kamrater med mig i den kampen för en jämlik och rättvis vård i hela länet, något som även sossarna tidigare skrivit under på.

Mvh

Lars-Gunnar Hultin (V)

Gruppledare, Vänsterpartiet

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel