Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om bromsfel på olycksmodell

Annons

Ett flygplan kanade på lördagen av rullbanan på en flygplats utanför Moskva och brakade ut på en motorväg. Fyra personer dog när planet bröts sönder och började brinna.

Efter en misslyckad landning sprängde planet skyddsstängslen som omgärdar Vnukovo-flygplatsen. Kraschen skedde när det hade hunnit fram till motorvägen, där flygplanskroppen bröts i tre delar.

Maskinen började brinna, och skakade vittnen uppgav kort efteråt att de sett personer röra sig i planet.

Branden kunde släckas snabbt, men fyra personer miste livet. Bland dem fanns en 27-årig kvinna och två män, planets båda piloter. Fyra personer fick svåra skallskador.

Uppgifterna om hur många som funnits ombord under flygningen varierade, men på kvällen talades det om åtta personer, alla anställda i bolaget.

Planet tillhörde Moskvabolaget Red Wings. Det var dåligt väder och besättningen hade övervägt att landa på en annan flygplats.

Flygplansmodellen Tupolev TU-204 är tvåmotorig och kan ta över 200 passagerare. Flygsäkerhetsorganet Rosaviatsia har skrivit brev till tillverkaren Tupolev om att det kan finnas brister i bromssystemet på modellen, rapporterar RIA Novosti. Brevet skickades i fredags med anledning av en incident den 21 december.

Planet som havererade i Moskva hade flugit med passagerare till Pardubice öster om Prag tidigare på dagen, utan problem.

Mer läsning

Annons