Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärarutbildningen får kritik av Högskoleverket

Lärarutbildningen i Härnösand får kritik av Högskoleverket. Tillsammans med ett antal andra lärosäten ifrågasätts Mittuniversitetets examensrätt.

Högskoleverkets utvärdering grundar sig på den självvärdering som alla lärosäten gjorde våren 2006. Det är till stor del Mittuniversitetet egen uppfattning om styrkor och svagheter som rapporten bygger på.

- Det betyder att en del av det vi får kritik för har vi redan börjat arbeta med som till exempel lärarutbildningens forskningsanknytning. Vi noterar de rekommendationer som Högskoleverket har gett oss och kommer att analysera rapporten och vidta de åtgärder som är nödvändiga, säger Håkan Edlund, ordförande för Lärarutbildningsnämnden.

Högskoleverket påtalar brister inom tre områden. Man tycker att andelen disputerade lärare är otillfredsställande låg, att individuell examination måste öka, eftersom inslag av muntlig gruppexamination inte alltid kan garantera individuell bedömning, och att matematikkurser måste ses över.

- Vi ska naturligtvis arbeta för att uppfylla de krav som Högskoleverket ställer på oss. Det ligger självklart i vår egen ambition att hålla en god kvalitet i all utbildning vi bedriver, säger rektor Anders Söderholm.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60