Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärarförbundeets seniorer på höstresa

I september besökte Kramfors Lärarförbunds seniorer bondbönorna i Torsåker och Klockhuset i Skadom.

Torsåkers gårdsprodukter eller Bondbönorna som de kallar sig är ett andelsjordbruk som drivs av Terez Bergfeldt och Linda Isaksson.

Massor av läckra grönsaker såsom olika lök och kålsorter, morötter, mangold, dill m.m. vittnade om en rik skörd.

Grönsakerna skördas, packas och levereras ut till andelsägarna som kan vara privatpersoner, hotell och restauranger samt kommunala kök.

Klockhuset i Skadom blev vårt nästa stopp. Här finns en samling på över 750 klockor. Torbjörn Holmer köpte sin första klocka 1967 och därmed fortsatte intresset för samlande av klockor. Det är en spännande utställning som är upplagd efter olika modeller såsom vägg-, bords-, golv-, fick ur, väckarklockor, solur m.fl.

Med hjälp av Torbjörns bror Lars som var arkitekt byggdes en f.d. ladugård om och ut för att rymma alla klockor. Klockhuset drivs numera av Torbjörns dotter och måg. Här stod inte tiden stilla utan tiden gick fort när Botte (mågen ) berättade små spännande historier kring klockorna,

En härlig och innehållsrik förmiddag avslutades med gott fika under tickande musik.

Susul Olsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel