Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lapierre lämnar Modo Hockey efter Johanssons krav – "Han fick några alternativ och valde den här vägen"

Maxim Lapierre valde att lämna Modo Hockey. Nu berättar huvudtränaren Andreas Johansson om orsaken bakom Lapierres flykt.
– Han fick några alternativ, och valde den här vägen, säger Johansson.

Maxim Lapierre har precis som Modo Hockey haft det tufft de senaste matcherna. Mot Karlskrona bänkades Lapierre i slutet av matchen då Andreas Johansson istället matchade lagets yngre spelare i spelet fyra mot fyra.

Efter matchen hade Johansson ett möte med Lapierre.

– Han fick veta om saker han behöver jobba på, precis som jag pratar med alla andra spelare. Han fick några alternativ, och Lapierre valde då att lämna, säger Andreas Johansson.

LÄS MER: Maxim Lapierre lämnar Modo Hockey

Varför lämnar han Modo?

– Han har gjort det valet, och vill man inte vara här så ska man inte vara här. Vi måste ha spelare som vill vara här, och de andra spelarna i laget vill vara här.

Det finns uppgifter om att Lapierre har anbud från en NHL-klubb.

– Jag vet ingenting om det.

Maxim toppar den interna poängligan men har -17 i plus/minusstatstiken, är det en del han behöver förbättra?

– Det finns jättemycket Lapierre behöver jobba med för att hjälpa laget. Han kunde ha valt att stanna i Modo, jobba på de saker han behöver och hjälpt oss som lag. Nu väljer inte Lapierre den vägen. Jag har inget emot Maxim som person, men det är hans val att lämna oss.

Maxim Lapierre är den fjärde spelaren som lämnar Modo Hockey den här säsongen. Först ut var Ryan Whitney, därefter Juha-Pekka Haataja, sedan Kyle Wilson och nu Maxim Lapierre.

– Det är så här branschen ser ut. Jag har blivit trejdad i NHL. Ena dagen spelade man med Islanders, och var i Pittsburgh nästa dag. Nu har vi det inte så i Sverige, och så vill jag inte ha det men det handlar om att vara professionella och acceptera läget. Nu hoppas jag att någon annan spelare kommer blomma ut.

LÄS MER: Förlusten mot Karlskrona blir tändvätska

Modo var träningslediga under måndagen, men var på is igen under tisdagen där uppladdningen inför back to back-mötet mot HV71 startade.

– Vi behövde ta ledigt ett par dagar och ladda om mentalt. Det som krävs nu är att vi fokuserar på fredagen, är jäklig noggranna med vår game plan, våra roller och power play-spelet. Vi måste upp i alla moment hela tiden.

Rösterna från Modos supportrar i sociala medier och i arenan börjar bli mer och mer frustrerade.

– Jag har sett Modo i 40 år, men nu börjar jag tröttna. Det är inte roligt längre, säger en.

Andreas Johansson svarar.

– Jag förstår folks frustration men har skitsvårt att svara på varför vi gick ner oss mot Brynäs och Karlskrona men kan väl säga så här:

– Det enda jag kan svara på om den här säsongen är att den varit tuff från första dagen, och kommer vara tuff hela vägen in. Vi har 54 poäng kvar att spela om, och den enda målsättningen vi har är att komma upp på säker mark. Det är också vad vi ska göra. Vårt fokus ligger att ta oss dit nu, och jag lovar er att det inte är någon här som lägger oss ner och dör.

För att få spelare att prestera bättre använder Johansson sina hårda nypor. Mot Karlskrona petades till exempel Bobby Butler. Det önskar Andreas Johansson kommer göra honom gott.

– Bobby Butler har inte levererat och han behövde ta ett steg tillbaka och se spelet från en annan vinkel. Han har tagit petningen bra, och nu är det upp till honom att leverera, precis som för alla andra.

LÄS MER: Det blir kvalspel, Modo